Arme kant van Pekela Arme kant van Pekela

De werkgroep Arme Kant van Nederland/EVA is een interkerkelijke werkgroep van de Raad van Kerken in Nederland en het arbeidspastoraat DISK. Sinds 1987 voert de werkgroep campagnes tegen verarming en verrijking, vanuit de kerken.

Op initiatief van het Beraad van Kerken Pekela tezamen met enkele politieke partijen is een plaatselijk werkgroep actief in de gemeente Pekela. De Arme Kant, afdeling Pekela. Juist in een gemeente als Pekela wil deze werkgroep aandacht blijven vragen voor het armoede vraagstuk van veel van de inwoners van Pekela. Maar het blijft niet alleen bij het steeds weer op de kaart zetten van het armoede vraagstuk maar er ook daadwerkelijk iets aan te doen.
Wekelijks worden erop twee uitgifte punten gezinnen en alleenstaanden voorzien van een aanvullend pakket levensmiddelen verstrekt door de voedselbank Oldambt. In het besef dat dit pakket nauwelijks tegemoet komt aan het begrip gezond en verstandige voeding, vult de Arme Kant Pekela dit aan met versproducten.
De afgelopen periode is de behoeften duidelijk gegroeid. De crisis is duidelijk merkbaar aan de toenemende vraag naar aanvullende pakketten. Momenteel ontvangen circa 60 huishoudens een dergelijk pakket. Zoveel mogelijk worden deze huishoudens gestimuleerd om gebruik te maken van aanvullende voorzieningen zoals st. Leergeld, Participatiefonds, etc.
In uitzonderingsgevallen wordt er ook begeleid in de sfeer van schuldhulpverlening, maar alleen als voorliggende voorzieningen om welke reden dan ook niet toereikend zijn.
De werkgroep ontvangt een bescheiden subsidie van de gemeente Pekela en is afhankelijk van giften. De vrijwilligers werken allemaal Pro Deo en ontvangen geen enkele vergoeding voor dit werk.
U begrijpt, willen wij dit werk voortzetten dan is elke gift groot of klein welkom.
Ons banknummer is: NL42 INGB 0007 4627 35 tnv de Arme Kant Pekela

Voedselbank Oldambt