Vervangen Modem kerktelefoon Vervangen Modem kerktelefoon
Na veel storingen in de uitzending van de kerktelefoon is eind september het modem vervangen.
We hopen dat de problemen van het uitvallen nu voorbij zijn.

Vervangen kozijnen Kerkenraadskamer Vervangen kozijnen Kerkenraadskamer
Afgelopen week zijn de kozijnen in de kerkenraadskamer vervangen door de mannen van Timmerfabriek Hulzebos. Deze waren in slechte staat.
Gelijk thermopane glas geplaats zodat de kenkenraad er weer warmpjes bijzit.

Renovatie toiletgroep Renovatie toiletgroep
Vandaag 20 oktober 2014 is begonnen met de renovatie van de toiletgroep in de kerk.
Hiervoor is door het College van Kerkrentmeesters opdracht verstrekt aan de fa. Becker installatietechniek en Hartman Bouw beide uit Nieuwe Pekela.

De werkzaamheden vorderen, urinoirs afgetimmerd en wastafels dames toilet vernieuwd.

Vrijdag: bijna klaar, vanavond kunnen we (de mannen) het inwijden.

Afwerking dakranden grote zaal Afwerking dakranden grote zaal
De dakranden van ons gebouw waren zoals u op de eerste foto kunt zien in zeer slechte staat.
Het College van kerkrentmeesters heeft de fa. Meilof Riks uit Veendam opdracht gegeven de dakranden van de grote zaal te bekleden.
Vandaag 15 september 2014 zijn ze hier mee begonnen. Door het bekleden wordt het geheel een stuk onderhoudsvriendelijker.
Zo ziet het er allemaal weer strak uit.

Afronding werkzaamheden 2013 Afronding werkzaamheden 2013

CV installatie
De volgende stap om energie te besparen is gezet. De nieuwe CV regeling waarbij alle ruimtes apart geregeld kunnen worden werkt.

Per vertrek kunnen we nu de temperatuur regelen. Dit kan via een vastgesteld programma voor de vaste tijden maar ook op afstand via internet. Door deze regeling kunnen we onnodig stoken zoveel mogelijk voorkomen.

Schilderwerk
Ook het schilderwerk aan de buitendeuren, kozijn binnentuin en Barton is afgerond

Veilig het liturgische centrum op en af:
Door het plaatsen van leuningen bij de trapjes aan de zijkant van het liturgisch centrum kan iedereen hier nu veilig op en afkomen.

Vervangen CV ketel Vervangen CV ketel

In de week van 16-20 september 2013 is door de fa. Becker de CV ketel van het zalencentrum vervangen. Er is een HR ketel geplaats. Verder zijn door vrijwilligers alle kranen van de radiatoren vervangen. Op deze nieuwe kranen zijn bestuurbare regelaars op geplaatst zodat elke ruimte apart geregeld kan worden.
We kunnen nu de verschillende ruimtes in de kerk apart van elkaar op afstand via internet aansturen. We hopen door deze regeling geen ruimtes onnodig te warm te hoeven stoken. En uiteindelijk energie te besparen.

Vervangen kozijn Grote zaal Vervangen kozijn Grote zaal

Op donderdag 4 juli 2013 was de fa. Hulzebos klaar met het vervangen van de kozijnen van de grote zaal. Het kozijn is gelijk afgelakt.
Hierna is alles weer schoongemaakt en de gordijnen weer opgehangen.

Nieuwe groepenkast en HWA Nieuwe groepenkast en HWA

Op zaterdag 18 mei 2013 is de groepenkast in de kerk is vernieuwd. Hij voldoet weer aan de voorschriften van deze tijd.

Verder zijn ook enkele hemelwaterafvoeren vervangen

Binnentuin Binnentuin

Vandaag 18 maart 2013 is door de fa. Hulzebos het nieuwe kozijn  met deur naar de binnentuin geplaatst. Het was de bedoeling dat dit de afgelopen week zou gebeuren, maar aanvang van de werkzaamheden bleek echter het gehele kozijn in een zeer slechte staat te zijn.
In het nieuwe kozijn is het bestaande dubbel glas en panelen hergebruikt.

Ons Kerkplein Ons Kerkplein

In 2012 is ons kerkplein vernieuwd

Tussen de Barton en grote zaal is een schutting geplaatst en een binnentuin gecreëerd. Deze is te bereiken via de deur in de hal

De berging is ook gerenoveerd. De deuren en raampjes zijn dicht gemetseld het dak is vernieuwd en van binnen geïsoleerd.