Protestantse Kerk in Nederland
 
 
Nieuws pagina Nieuws pagina
Voor meer items naar beneden scrollen
 
Actief oud is goud

Actief oud is goud

Bij de kerk ligt het boek “actief oud is goud”.
Het boek gaat over ouderen die vrijwilligerswerk doen en zich daar goed bij voelen.
In dit boek is een verhaal opgenomen over Hillebrand Buist.
Mooi artikel over zijn werk op het kerkhof, het meehelpen met oud papier en voorzitter zijn van de seniorenclub van onze kerk. Het is geschreven door Jacobien Niebuur (kleindochter van Hillebrand) en Nynke Smidt en bevat prachtige foto’s van Maike Klip.
Door Hillebrand Buist is het boek beschikbaar gesteld om door ons gelezen te worden. 

Als u/je het even in huis wilt hebben dit graag doorgeven aan Reiny.

 
Toch nog Palmpasen 2020 Toch nog Palmpasen 2020
Geen bijeenkomst in onze kerk. We zitten voor de TV of voor de computer of de laptop. We missen het echt samenzijn. Het samen luisteren, zingen en bidden.
Wat we ook missen is de optocht van de kinderen die zingend met hun Palmpasenstok de kerk binnenkomen na de kindernevendienst. En de kinderen zouden dat zelf ook missen natuurlijk.
Oplossing hiervoor was snel bedacht. De kinderen hebben een kruis en een pakketje slingers, eitjes, lintjes en natuurlijk een broodhaantje thuisbezorgd gekregen. Een echt bouwpakketje.
En wat vonden ze het leuk!

Filmpjes    1e.  Stan, Carmen en Tigo   2e. Judith
 
Kerkhof onderhoud Kerkhof onderhoud
Kerkhof onderhoud 2020 weer begonnen. Even een kop koffie, natuurlijk wel volgens de regels van het RIVM
 

 
Zondag 26 januari 2020 Zondag 26 januari 2020

We mochten deze zondag genieten van twee bijzondere diensten. Zondagmorgen werkte kinderkoor "de kleine Parels" o.l.v. Jacqueline Sterenborg aan onze dienst mee.Zondagmiddag was er een Cantate dienst van de Evangelisch Lutherse gemeente in Oost Groningen in onze kerk. Hieraan werkte mee het Luthers Bach Ensemble Groningen o.l.v. Tymen Jan Bronda.Beide diensten zijn nog te beluitsteren via de kerktelefoon.

 
 
Overhandigen cheque Werkgroep 2019 Overhandigen cheque Werkgroep 2019

Een goed begin van het nieuwe jaar. De cheque met een prachtig bedrag van € 8.581,64 is uitgereikt voor de Stichting "Fundacion Casas de los Suenos". Dit is de opbrengst van een jaar lang allerlei acties opzetten door de Werkgroep Ontwikkelinghulp van de Gereformeerde Kerk in Nieuwe Pekela en verkoop van spullen van Kick. De cheque werd in ontvangst genomen door Wija Dijkstra-Grijze en Wim Dijkstra. De schoonzus en vader van Bart Dijkstra, één van de 3 oprichters van het project. Straatkinderen in Bogotá worden opgevangen en voorzien van de eerste levensbehoeften en onderwijs.

 

 
Doopdienst 13 oktober 2019 Doopdienst 13 oktober 2019

Afgelopen zondag mochten we een prachtige viering meemaken waarin de tweeling Hugo en Aron Haan werden gedoopt. Hun namen zijn verschenen op de dooprol.

 
  
 

Ook was er een symbolische schikking, gemaakt door Marja Haneman met de volgende uitleg: De klimop symboliseert het doopwater en Gods trouw. De twee witte rozen zijn de ouders, Martin en Franka. De roze roos is Judith, de grote zus. De hortensia’s zijn Hugo en Aron. Dit alles geschikt in een hart dat staat voor de liefde, liefde met elkaar, voor elkaar. 

 
Songfestival lied van Duncan Laurance ARCADE, vertaald door Adriaan Mollema op Orgel Songfestival lied van Duncan Laurance ARCADE, vertaald door Adriaan Mollema op Orgel
Tijdens de collecte speelde Adriaan Mollema het winnende songfestival lied van Duncan Laurence. Paste goed bij de preek over liefde. 

 
Palmpasen, 14 april 2019 Palmpasen, 14 april 2019

Afgelopen zondag was het Palmpasen. De kinderen van de kindernevendienst hebben weer prachtige palmpasen takken gemaakt. En zingend door de kerk gelopen.
 
Noordzeeziekte NoordzeeziekteApetrots!

Ja, apetrots! Dat zijn we! Als stichting hebben we namelijk net een overeenkomst gesloten met het UMCG. Begin 2019 start er voor twee jaar een ervaren onderzoekster  - een postdoc - die zich volledig gaat storten op onderzoek naar Noordzeeziekte! En dat was natuurlijk nooit gelukt zonder de steun van jullie, onze donateurs!
 

Even terugkijken

We hebben een start kunnen maken met het onderzoek. Geneeskundestudenten hebben de eerste stappen in het onderzoek gezet. Het is helaas niet gelukt om een onderzoeker - een promovendus - te vinden die zich voor langere tijd met het onderzoek bezighoudt. Maar de tijd dringt, zeker voor de patiënten. Daarom hebben we samen met het UMCG gezocht naar een andere oplossing om het onderzoek te versnellen. Het UMCG heeft een ervaren onderzoeker gevonden die de komende twee jaar toegewijd aan het onderzoek kan werken. We zijn heel blij en supertrots dat dit gelukt is! Als stichting financieren we samen met het UMCG deze onderzoeker. Afgelopen week is de overeenkomst daarvoor officieel door onze stichting en het UMCG ondertekend.
 

Het onderzoek

Het onderzoek van de postdoc, bestaat uit het testen van 1280 stoffen uit de Prestwick Chemical Library in een speciaal hiervoor ontwikkeld fruitvliegmodel. Er wordt gezocht naar stoffen die een positief effect hebben en mogelijk als medicijn ontwikkeld kunnen worden ter behandeling van  Noordzeeziekte. Interessante stoffen worden nader onderzocht. Naast een medicijn wordt er ook onderzoek gedaan naar de oorzaak. Tom de Koning, kinderarts van het Expertisecentrum Bewegingsstoornissen: “Naast een mogelijke behandeling buigt de onderzoeker zich ook over de oorzaak van de aandoening. Het is èn èn.”
 

Blijf ons helpen

Om het volledige onderzoek te kunnen doen en interessante bevindingen nader te kunnen onderzoeken, blijft er geld nodig. Dus als je nog iets kunt missen help ons dan. Alle kleine beetjes zijn welkom.
 
Bedankt voor jullie steun en hulp. Noordzeeziekte is zeldzaam, gelukkig zijn we samen sterk en kunnen we met z’n allen wel degelijk een beweging in gang zetten!
 
Veel hartelijke groeten,
 
Renske Wassenaar
Voorzitter Stichting Noordzeeziekte

 
 
Overhandiging cheque Werkgroep Overhandiging cheque Werkgroep
Zondag 30 december werd aan Diny en Wim Kramer van Sri Lanka-hulp de cheque met de opbrengst van 2018 overhandigd.
 
Kerst-inn 2018 Kerst-inn 2018
De Werkgroep voor Ontwikkelingshulp had donderdagmiddag weer een zeer geslaagde “Kerst-inn”.
Er was weer een grote belangstelling voor de kerststukken, de snert, kniepertjes, poffert etc.
De opbrengst was dan ook € 1626,- (incl.giften) en komt geheel ten goede aan ons project “Sri Lanka-hulp”.
Iedereen die hieraan heeft bijgedragen hartelijk dank.

 
 
Markt Werkgroep 27 oktober 2018 Markt Werkgroep 27 oktober 2018
Zaterdag 27 oktober hebben we de markt weer gehad. Ook dit jaar was de opbrengst geweldig : € 3060,67 inclusief giften.
We willen alle vrijwilligers, dat waren er weer velen, heel hartelijk bedanken voor hun hulp. Ook de jeugd die geholpen hebben met spullen van de zolder en degenen die lootjes hebben verkocht. Hartelijk dank. Geweldig jeugd!!!

Uitslag sjoelen:
Jeugd tot 12 jaar
1e prijs Stan Drent
2e prijs Rozemarijn Leutscher
Boven 12 jaar:
1e prijs Dirk Vos
2e prijs Kick v.d. Laan.

We kunnen terug kijken op een heel gezellige markt.
De volgende actie is de kerst-inn op donderdag 13 december.
Noteert u alvast deze datum.
Namens de Werkgroep ontwikkelingshulp
Janny Heikens. 
 
Afscheid kindernevendienst 2018 Afscheid kindernevendienst 2018
Zondag 15 juli werd in de kerkdienst afscheid genomen door de kindernevendienst van Menno en Lotte.

 

Gedicht – Groeien was met veel moeite 
 
Groeien was met veel moeite je eerste woorden zeggen en leren kruipen, van de kamer naar de keuken.
Groeien was voor het eerst gaan staan en met vallen en opstaan je eerste stapjes zetten, van de tafelpoot naar twee uitgestrekte armen.
Groeien was de allereerste dag naar school, ’s morgens in alle vroegte en met tranen in je ogen zwaaien tot je nog een heel klein stipje zag.
Groeien was spelen met je vriendjes en vriendinnetjes waarvan je soms, woelend in je bed, niet in slaap kon komen.
Groeien is in groep acht voorgoed afscheid nemen van je juf of meester en het speelkwartier en met spanning uitkijken naar je nieuwe school.
 
Groeien is je eigenheid kunnen ontdekken en tegen jezelf durven zeggen; ‘Dit ben ik, ik hoef niet op die ander te lijken’.
Groeien is versteld staan over jezelf: ‘Hé, kijk, dat is me gelukt, nooit geweten dat ik dat kon’.
Groeien is popelen om je vleugels uit te slaan, om beetje bij beetje je eigen weg te gaan.
Groeien is soms even stilstaan totdat je klaar bent voor een nieuwe stap en dan weer de volgende; en daarvoor je eigen tempo kiezen.
Groeien is soms verliezen wat je graag had willen houden en niet weten wat je nu precies wil.
Groeien is geloven en vertrouwen dat jij voor God en ons onmisbaar bent.
 
Heropening Barton Heropening Barton
Op zondag 1 april werd aan de gemeenteleden de opgeknapte Barton getoond. Onder het genot van koffie met cake kon men in de Barton kijken. Aan het nieuwe Barton bestuur werd een foto overhandigd van de oude Barton.


 
 
Oude Paaskaars gaat naar Victor Verhoef Oude Paaskaars gaat naar Victor Verhoef
De oude
paaskaars werd door de werkgroep Eredienst geschonken aan
Victor Verhoef
 
 
1e Paasdag 1e Paasdag
Op 1e paasdag werd de nieuwe Paaskaars door Ds. Koopman de kerk in gedragen en onstoken. De kindernevendienst had ook een nieuwe kaars.
 
 
Palmpasen Palmpasen
Zondag 25 maart was het weer Palmpasen. De kinderen van de kindernevendienst kwamen de kerk weer in met hun versierde paastakken

 
Gemeentezondag 18 maart 2018 Gemeentezondag 18 maart 2018
Op de gemeentezondag werd, na de koffie, een presentatie gegeven door Wim en Diny Kramer uit Hoogeveen. Er werden foto's getoond en verteld over hun werk in Sri Lanka.
"Sri Lanka Hulp" is het nieuwe Project van de Werkgroep Ontwikkeligshulp van onze kerk. Na de presentatie was er een drankje en een hapje.

 
 
Nieuwe start Barton 2018 Nieuwe start Barton 2018
Eerste kerstavond is er weer een gezellige avond in de Barton geweest. De oude Barton leden en de jongeren van de GJV verzorgden deze avond samen.
Nu is de sleutel overgedragen aan de nieuwe jeugd . De GJV leden van onze kerk hebben zin om de Barton weer nieuw leven in te blazen. Er is een nieuwe barton commissie gevormd met de oudsten van de GJV. Deze jongeren worden ondersteund door ouders. Zeer enthousiaste jeugd en ouders hebben afgelopen zaterdag de Barton leeggehaald en schoon gemaakt.
De Barton is er klaar voor om geplamuurd, geschuurd en geverfd te worden.
We wensen ze hiermee heel veel succes!!

 
Overhandigen Cheque 2017 Werkgroep

Overhandigen Cheque 2017 Werkgroep
Zondag 7 januari overhandigde de Werkgroep Ontwikkelingshulp een cheque ter grootte van € 7.573,62 aan Stichting SwiStoKaa. De cheque werd in ontvangst genomen door Ronald en Jannie Lanting en Riekje Keijzer. Dit is door de akties in 2017 opgebracht. In 2016 werd € 6.400,00 aan deze stichting overhandigd. In 2018 beginnen we met een nieuw project "Sri Lanka-hulp". Meer informatie op de site. Door de GJV werd nog een envoloppe met een bedrag van 50 euro overhandigd, de opbrengst van de spekkendikken actie.
 
 
Kerstontbijt 2017 Kerstontbijt 2017
Zondag 24 december was er weer het jaarlijkse kerstontbijt. We waren met een grote groep van 64 gemeente leden. Het kerstonbijt heeft €. 150,-- opgebracht voor het project Swistoka van de Werkgroep ontwikkelingshulp.

 
Aanbieden cheque actie Noordzeeziekte Aanbieden cheque actie Noordzeeziekte
Op 10 september was het thema van de Startzondag  “Talenten”, naar de gelijkenis van de talenten.
Na de dienst kreeg iedereen twee euro uitgereikt, de zogeheten “omgekeerde collecte”.  De bedoeling was om dit bedrag te vermeerderen, daarbij gebruik makend van je eigen talent. Het uiteindelijke bedrag is bestemd voor de Stichting Noordzeeziekte.
Er blijken vele talenten onder onze leden te bestaan. Er werden oliebollen, taarten en kniepertjes gebakken, er werd soep en jam gemaakt, houtsnijwerk, breisels en haaksels, waxinelichtjes, kleine cadeautjes, verse groenten, eieren, vers van de kip enz. enz. Er was veel handel in de hal van de kerk en daarbuiten. Dan werd er nog een Bingo georganiseerd en was de opbrengst van de consumpties tijdens de culturele avond  bestemd voor de Noordzeeziekte.
Dat er veel talent is blijkt uit de geweldige opbrengst.
We hebben als kerk in vijf weken tijd een bedrag van € 2.641,15  bij elkaar gebracht. 
Vrijdag 27 oktober is de cheque met het mooie bedrag overhandigd. Dit gebeurde door leden van de GJV, via Ruben van der Laan, aan de stichting "Noorzeeziekte".
We hopen dat dit bedrag bijdraagt aan het onderzoek wat dringend nodig is.

 
Muzikale en Culturele avond 2017 Muzikale en Culturele avond 2017
Op vrijdag 20 oktober was er weer een muzikale en culturele avond in de kerk.
Er was veel te beleven. Van koren tot muzikale bijdrage op instrumenten. gedichten, schoonzwemmen door de GJV jeugd, en de Pekelder band "Hard Labour"van Adriaan Mollema.

De opbrengst van de consumpties kwamen geheel ten goede aan de Aktie van onze kerk t.b.v. de Stichting "Noordzeeziekte" 


 Meer afbeeldingen in fotoalbum

 
 
Bingo t.b.v. aktie Noordzeeziekte Bingo t.b.v. aktie Noordzeeziekte
Vrijdagavond 6 oktober is er een bingo avond geweest t.b.v. de aktie Noordzeeziekte. Deze avond heeft 800 euro opgebracht.

Voor meer foto's zie Prachtig Pekela

Dank aan de sponsoren die deze avond mogelijk hebben gemaakt:
- Hotel Parkzicht Veendam
- Pizzeria Fontana Veendam
- Doe Museum Veendam
- Zwembad Tropiqua Veendam
- Jumbo Veendam
- Gamma Hoogezand
- de Rode Loper Stadskanaal
- Noordennen Alteveer
- Menardi Oude Pekela
- Slagerij Huizing Oude Pekela
- Modehuis Tunteler Nieuwe Pekela
- R4kidz Nieuwe Pekela 
- Bloemenshop Jolanda Nieuwe Pekela
- Bakker Westers Nieuwe Pekela
- Pouisz Nieuwe Pekela
 
Startzondag 10 september 2017 Startzondag 10 september 2017
Zondag 10 september was de startzondag van onze kerk.
Samen staan we weer voor  een nieuw seizoen vol activiteiten.
De kerkdienst stond in het teken van talenten. Het avondmaal in deze dienst werd gevierd in een kring.
Bij de uitgang kregen alle gemeenteleden een klein zakje met € 2,-. De opdracht hierbij was om door je talent te gebruiken het bedrag te vermenigvuldigen. De opbrengst is bestemd voor de stichting Noordzeeziekte.
Na de dienst hebben we koffie gedronken in de grote zaal. Dhr. en Mevr. van der Laan en hun zoon Ruben waren aanwezig om ons informatie te geven over de zeldzame Noordzeeziekte waaraan Ruben lijdt. In Nederland zijn maar ca. 25 personen en wereldwijd ca. 50 personen die deze ziekte hebben.  Hierdoor is er maar weinig geld beschikbaar voor onderzoek. Na de uitleg konden er vragen gesteld worden.
Hierna was het tijd om, onder het genot van een hapje en een drankje, na te praten.

De jeugd gaf als goed voorbeeld direct de aftrap voor de actie. Zij hadden heerlijke bowl gemaakt welke natuurlijk tegen een vergoeding gretig aftrek had.
Het laatste emmertje bowl werd tenslotte per opbod verkocht aan de hoogste bieder.
We hopen de komende tijd veel acties te zien. U kunt uw actie op het bord in de hal vermelden en ook doorgeven aan Cees Bosdijk.  Hij zal het dan plaatsen in de rechterkolom op de site van de kerk.

 
Bomenkap kerkhof Bomenkap kerkhof
Op vrijdag 17 en zaterdag 18 maart zijn de twee zieke treuressen gekapt. Dit is door een professioneel bedrijf gedaan. De bomen waren ziek en vormden een gevaar. Na het omzagen bleken er ook grote gaten in de stammen te zitten.


Door de vrijwilligers werden de takken en stukken hout snel afgevoerd. De laatse overblijfselen gingen door de versnipperaar.
De bomen hebben vanaf het begin in 1902 op het kerkhof gestaan. Het getelde aantal jaarringen was dan ook 117.
De kerkhof commissie wil alle vrijwilligers bedanken voor hun hulp.


 
 
 
 

Inloggen


 

Kerkdienst, 1e Advent
datum en tijdstip 29-11-2020 om 09:30 uur

U DIENT ZICH AAN TE MELDEN
meer details

Kerkdienst, 2e Advent
datum en tijdstip 06-12-2020 om 11:00 uur

U DIENT ZICH AAN TE MELDEN
meer details

Kerkdienst, 3e Advent
datum en tijdstip 13-12-2020 om 11:00 uur

U DIENT ZICH AAN TE MELDEN
meer details

 
Actief oud is goud. Met Hilbrand Buist

Naar nieuws
 
Terugkijken opgenomen kerkdiensten
  Afspelen Paasdienst
  Afspelen dienst 10 mei
  Afspelen Pinksterdienst
 
Sjaloom oktober 2020, digitaal
 
Deurcollecte 2e half jaar 2020

Meer informatie 
 
Nieuws pagina
05/01 Overhandiging cheque 2019
26/01 Bijzondere kerkdiensten
27/03 Onderhoud kerkhof
06/04 Toch een beetje Palmpasen
18/10 Actief oud is goud
 
Gewijzigd op Site
16/07 Drone foto's Kerk en Kerkhof 
16/07 Drone film Kerk en Kerkhof
22/10 Sjaloom oktober 2020
1/11   Symbolische schikking 1 Nov.
 
Project 2020, Werkgroep ontwikkelingshulp

 Meer informatie 
 
Collectemunten bestellen

De bestelling van de collectemunten bij Jan v.d. Laan
 Meer informatie
 
Kerk & Belasting
 Meer informatie
 
Website beheer
Voor opmerkingen, toevoegingen en/of fouten graag een mail sturen naar
site-gk.nwpekela@kpnmail.nl
 
Kerkdienst gemist

 

 

 
Gereformeerde kerk Nw. Pekela 180 jaar

 Historie van onze kerk
 
Programma "Over de Brug" 2020

 Meer informatie
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.