Protestantse Kerk in Nederland
 
 
Nieuws pagina Nieuws pagina
Voor meer items naar beneden scrollen
 
Actief oud is goud

Actief oud is goud

Bij de kerk ligt het boek “actief oud is goud”.
Het boek gaat over ouderen die vrijwilligerswerk doen en zich daar goed bij voelen.
In dit boek is een verhaal opgenomen over Hillebrand Buist.
Mooi artikel over zijn werk op het kerkhof, het meehelpen met oud papier en voorzitter zijn van de seniorenclub van onze kerk. Het is geschreven door Jacobien Niebuur (kleindochter van Hillebrand) en Nynke Smidt en bevat prachtige foto’s van Maike Klip.
Door Hillebrand Buist is het boek beschikbaar gesteld om door ons gelezen te worden. 

Als u/je het even in huis wilt hebben dit graag doorgeven aan Reiny.

 
Toch nog Palmpasen 2020 Toch nog Palmpasen 2020
Geen bijeenkomst in onze kerk. We zitten voor de TV of voor de computer of de laptop. We missen het echt samenzijn. Het samen luisteren, zingen en bidden.
Wat we ook missen is de optocht van de kinderen die zingend met hun Palmpasenstok de kerk binnenkomen na de kindernevendienst. En de kinderen zouden dat zelf ook missen natuurlijk.
Oplossing hiervoor was snel bedacht. De kinderen hebben een kruis en een pakketje slingers, eitjes, lintjes en natuurlijk een broodhaantje thuisbezorgd gekregen. Een echt bouwpakketje.
En wat vonden ze het leuk!

Filmpjes    1e.  Stan, Carmen en Tigo   2e. Judith
 
Kerkhof onderhoud Kerkhof onderhoud
Kerkhof onderhoud 2020 weer begonnen. Even een kop koffie, natuurlijk wel volgens de regels van het RIVM
 

 
Zondag 26 januari 2020 Zondag 26 januari 2020

We mochten deze zondag genieten van twee bijzondere diensten. Zondagmorgen werkte kinderkoor "de kleine Parels" o.l.v. Jacqueline Sterenborg aan onze dienst mee.Zondagmiddag was er een Cantate dienst van de Evangelisch Lutherse gemeente in Oost Groningen in onze kerk. Hieraan werkte mee het Luthers Bach Ensemble Groningen o.l.v. Tymen Jan Bronda.Beide diensten zijn nog te beluitsteren via de kerktelefoon.

 
 
Overhandigen cheque Werkgroep 2019 Overhandigen cheque Werkgroep 2019

Een goed begin van het nieuwe jaar. De cheque met een prachtig bedrag van € 8.581,64 is uitgereikt voor de Stichting "Fundacion Casas de los Suenos". Dit is de opbrengst van een jaar lang allerlei acties opzetten door de Werkgroep Ontwikkelinghulp van de Gereformeerde Kerk in Nieuwe Pekela en verkoop van spullen van Kick. De cheque werd in ontvangst genomen door Wija Dijkstra-Grijze en Wim Dijkstra. De schoonzus en vader van Bart Dijkstra, één van de 3 oprichters van het project. Straatkinderen in Bogotá worden opgevangen en voorzien van de eerste levensbehoeften en onderwijs.

 

 
Doopdienst 13 oktober 2019 Doopdienst 13 oktober 2019

Afgelopen zondag mochten we een prachtige viering meemaken waarin de tweeling Hugo en Aron Haan werden gedoopt. Hun namen zijn verschenen op de dooprol.

 
  
 

Ook was er een symbolische schikking, gemaakt door Marja Haneman met de volgende uitleg: De klimop symboliseert het doopwater en Gods trouw. De twee witte rozen zijn de ouders, Martin en Franka. De roze roos is Judith, de grote zus. De hortensia’s zijn Hugo en Aron. Dit alles geschikt in een hart dat staat voor de liefde, liefde met elkaar, voor elkaar. 

 
Songfestival lied van Duncan Laurance ARCADE, vertaald door Adriaan Mollema op Orgel Songfestival lied van Duncan Laurance ARCADE, vertaald door Adriaan Mollema op Orgel
Tijdens de collecte speelde Adriaan Mollema het winnende songfestival lied van Duncan Laurence. Paste goed bij de preek over liefde. 

 
Heropening Barton Heropening Barton
Op zondag 1 april werd aan de gemeenteleden de opgeknapte Barton getoond. Onder het genot van koffie met cake kon men in de Barton kijken. Aan het nieuwe Barton bestuur werd een foto overhandigd van de oude Barton.


 
 
Oude Paaskaars gaat naar Victor Verhoef Oude Paaskaars gaat naar Victor Verhoef
De oude
paaskaars werd door de werkgroep Eredienst geschonken aan
Victor Verhoef
 
 
1e Paasdag 1e Paasdag
Op 1e paasdag werd de nieuwe Paaskaars door Ds. Koopman de kerk in gedragen en onstoken. De kindernevendienst had ook een nieuwe kaars.
 
 
Palmpasen Palmpasen
Zondag 25 maart was het weer Palmpasen. De kinderen van de kindernevendienst kwamen de kerk weer in met hun versierde paastakken

 
Gemeentezondag 18 maart 2018 Gemeentezondag 18 maart 2018
Op de gemeentezondag werd, na de koffie, een presentatie gegeven door Wim en Diny Kramer uit Hoogeveen. Er werden foto's getoond en verteld over hun werk in Sri Lanka.
"Sri Lanka Hulp" is het nieuwe Project van de Werkgroep Ontwikkeligshulp van onze kerk. Na de presentatie was er een drankje en een hapje.

 
 
Overhandigen Cheque 2017 Werkgroep

Overhandigen Cheque 2017 Werkgroep
Zondag 7 januari overhandigde de Werkgroep Ontwikkelingshulp een cheque ter grootte van € 7.573,62 aan Stichting SwiStoKaa. De cheque werd in ontvangst genomen door Ronald en Jannie Lanting en Riekje Keijzer. Dit is door de akties in 2017 opgebracht. In 2016 werd € 6.400,00 aan deze stichting overhandigd. In 2018 beginnen we met een nieuw project "Sri Lanka-hulp". Meer informatie op de site. Door de GJV werd nog een envoloppe met een bedrag van 50 euro overhandigd, de opbrengst van de spekkendikken actie.
 
 
Aanbieden cheque actie Noordzeeziekte Aanbieden cheque actie Noordzeeziekte
Op 10 september was het thema van de Startzondag  “Talenten”, naar de gelijkenis van de talenten.
Na de dienst kreeg iedereen twee euro uitgereikt, de zogeheten “omgekeerde collecte”.  De bedoeling was om dit bedrag te vermeerderen, daarbij gebruik makend van je eigen talent. Het uiteindelijke bedrag is bestemd voor de Stichting Noordzeeziekte.
Er blijken vele talenten onder onze leden te bestaan. Er werden oliebollen, taarten en kniepertjes gebakken, er werd soep en jam gemaakt, houtsnijwerk, breisels en haaksels, waxinelichtjes, kleine cadeautjes, verse groenten, eieren, vers van de kip enz. enz. Er was veel handel in de hal van de kerk en daarbuiten. Dan werd er nog een Bingo georganiseerd en was de opbrengst van de consumpties tijdens de culturele avond  bestemd voor de Noordzeeziekte.
Dat er veel talent is blijkt uit de geweldige opbrengst.
We hebben als kerk in vijf weken tijd een bedrag van € 2.641,15  bij elkaar gebracht. 
Vrijdag 27 oktober is de cheque met het mooie bedrag overhandigd. Dit gebeurde door leden van de GJV, via Ruben van der Laan, aan de stichting "Noorzeeziekte".
We hopen dat dit bedrag bijdraagt aan het onderzoek wat dringend nodig is.

 
Muzikale en Culturele avond 2017 Muzikale en Culturele avond 2017
Op vrijdag 20 oktober was er weer een muzikale en culturele avond in de kerk.
Er was veel te beleven. Van koren tot muzikale bijdrage op instrumenten. gedichten, schoonzwemmen door de GJV jeugd, en de Pekelder band "Hard Labour"van Adriaan Mollema.

De opbrengst van de consumpties kwamen geheel ten goede aan de Aktie van onze kerk t.b.v. de Stichting "Noordzeeziekte" 


 Meer afbeeldingen in fotoalbum

 
 
 
 

Inloggen


 

Kerkdienst
datum en tijdstip 16-05-2021 om 09:30 uur
AANMELDEN IS NIET MOGELIJK
ONLINE DIENST

meer details

Kerkdienst, Pinksteren
datum en tijdstip 23-05-2021 om 09:30 uur
AANMELDEN IS NIET MOGELIJK
ONLINE DIENST

meer details

 
Deurcollecte 1e half jaar 2021

Meer informatie 
 
Sjaloom maart 2021, digitaal
 
Nieuws pagina
26/01 Bijzondere kerkdiensten
27/03 Onderhoud kerkhof
06/04 Toch een beetje Palmpasen
18/10 Actief oud is goud
21/12 Livestream kerkdienst
 
Gewijzigd op Site
16/07 Drone foto's Kerk en Kerkhof 
16/07 Drone film Kerk en Kerkhof
22/10 Sjaloom december 2020
  6/04 Symbolische schikking 40-dagentijd
 
Collectemunten bestellen

De bestelling van de collectemunten bij Jan v.d. Laan
 Meer informatie
 
Website beheer
Voor opmerkingen, toevoegingen en/of fouten graag een mail sturen naar
site-gk.nwpekela@kpnmail.nl
 
Kerkdienst gemist

 

 

 
Gereformeerde kerk Nw. Pekela 180 jaar

 Historie van onze kerk
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.